Menu Close

 Stupina Grecu


Stupina Grecu-Miere de salcam, miere de rapita, miere de floarea soarelui
Stupina Grecu

Amplasată

departe de poluarea marilor orașe Stupina Grecu se găsește în com. Troianul, jud. Teleorman, la 12 km de mun. Roșiorii de Vede și 45km de Dunăre. Amplasarea în zona rurală prezintă avantajul unei bune zone melifere care înconjoară vatra stupinei. La mai puțin de 1km se găsește pădure de salcâm și stejar unde ghioceii, brebeneii, zambilele și toporașii, înfloresc primăvara devreme. Cursul apei din apropiere este plin de salcie care oferă o cantitate deosebită de polen încă din primele zile calde de primăvară. Tot aici avem și o suprafață de 4-5  hectare de salcâm care contribuie și ea la dezvoltarea noilor familii de albine formate care rămân pe vatră, când ceilalți stupi sunt mutați în pastoral la munte.

Înflorirea

culturilor începe cu rapița care este prima cultură importantă la care se obțin cantități semnificative de miere. Tot în această perioadă familiile de albine au o dezvoltare bună, mătcile depunând puiet pe rame. Puietul depus în perioada 15 aprilie-1mai va forma albina culegătoare la culesul de salcam. Culesul la floarea de salcâm începe în jurul datei de 10 mai în județul Teleorman urmând ca în perioada de 17-20 mai familiile de albine să fie transportate în județul Argeș la pădurea de salcâm. Următorul cules important este cel la cultura de floarea soarelui care începe după data de 5-10 iunie, culesul se intinde pe o perioada de două până la trei săptămâni. La culesul de floarea soarelui se obțin cele mai mari contități de miere.  În afara culesurilor  prezentate mai sus, din punct de vedere al cantităților care se obțin, mai avem și culesuri intermediare care au rol de întreținere sau din care se obțin cantități scazute.

Calitatea

pe care o are mierea obținută în Stupina Grecu este foarte bună, iar gustul dorit este dat de sotimentul de miere ales.

Prin aceste rânduri am încercat să creionez o radiografie a zonei în care este amplasată Stupina Grecu cu atuurile sale și cele mai importante culesuri în care sunt angrenate familiile de albine. Pentru filmulețe și fotografii din Stupina Grecu vă rog să accesați paginile de blog. //www.stupinagrecu.ro/blog-2/

Tot acest efort este pentru albine, pentru natură, pentru sănătate, pentru miere 100% naturală.

Pentru doritorii de nucă în coajă sau miez de nucă din soiul chandler accesați urmatorul link: //www.nucaincoaja.ro/